Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eindelijk : gemeente wil veel langere zone 50 op Poederleeseweg

Holle Weg NNieuws

Het lokaal bestuur van Herentals gaat eindelijk in op een voorstel van buurtbewoners daterend van 2018, en nu ook van de gemeentelijke mobiliteitscel, om de snelheidsreglementering op de Poederleeseweg deels aan te passen.

Het gaat om de verlenging van het deel waar de limiet van 50 kilometer per uur geldt. Momenteel geldt op het deel van de ovonde Wellens-brandweerkazerne tot aan zijstraat Holle Weg < Kapittelbossen < Wijngaard de limiet van 50, vanaf daar richting Lille mag je 70 rijden. Een gevaarlijke situatie voor iedere weggebruiker.

Het voorstel bestaat erin om die strook met 50 km/u te verlengen tot de zijstraat Noord-Dauwenland, zowat 950 meter verder richting Poederlee.  Ook kaartten de buurtbewoners al in 2018 aan dat het - trouwens tot vandaag - levensgevaarlijk blijft om veilig van Holle Weg richting centrum af te slaan door het aanstormend verkeer vanuit Lille, vaak vrachtwagens en bussen die sneller dan 70km/u rijden.

In concreto : wie vanuit Poederlee komt, al vanaf de Meivuurstraat (red. Brouwerij Leysen) moet vertragen naar 50 km/u.

De Poederleeseweg is een gewestweg.  Lydia Peeters (OpenVLD) is de bevoegde Vlaamse minister. 

Jill Haeyen, woordvoerder Kabinet Vlaams minister Lydia Peeters  : 'In ieder geval kan de gemeente hierover in overleg gaan met AWV om te bekijken wat dan de opties zijn.

Snelheidsaanpassingen doen wij steeds vanuit een verkeersveiligheidsoogpunt. Het is ook belangrijk dat een snelheid binnen zijn omgeving steeds begrijpbaar en logisch moet zijn voor de weggebruiker.'

Foto's NNieuws.

Holle Weg, Herentals, België

Holle Weg NNieuws

Deel dit artikel